maandag 21 november 2011

Heerlijke sintcupcakes!

Ingrediƫnten

  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g basterdsuiker donkerbruin
  • 1 zakje vanillesuiker (pakje 10 zakjes)
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 3 el volle melk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 zakje prinsessenglazuur (125 g)
  • 30 g chocolade kruidnoten (3 smaken wit en puur en melk, zak 500 g)

Materialen

  • papieren cakevormpjes, muffinvorm voor 12 cakejes
Bereiden
  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een kom met een mixer 5 min. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor, voeg het volgende ei pas toe alshet vorige is opgenomen en mix nog 2 min. Verwarm de melk en klop samen met het bakmeel en de speculaaskruiden door het mengsel. Verdeel het beslag over de vormpjes.

    2. Bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm en daarna buiten de vorm nog 2 uur.

    3. Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee en versier met 1 of meer kruidnoten.

    bron: Recept AH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten